Ön itt jár: > >

Tesztek

A B&W P5 Wireless a gyártó korábbi receptjének, bevált részleteinek alkalmazásával töri meg a manapság trendi, Bluetooth fejhallgatók jegét. Nincs mese, a divat diktál. A P5 Wireless mégis felmutatott sajátos értékeket, ezeket foglaljuk össze mai írásunkban.

A jó hangfal mellé, ahogy azt sok hifista már megtanulta, jó hangfalkábelt kell választani, persze az ésszerűség korlátain belül. A mai cikkünkben bemutatott Real Cable TDC300F remek választás belépő-középkategóriás hifi vagy házimozi rendszerekhez. A száraz termékadatokon kívül azt is elmeséljük; hogyan lett ez a viszonylag egyszerű és olcsó rézkábel mára szerkesztőségünk egyik kedvence, mi több, gyakori referenciája.

A prémiumkategóriás Bowers & Wilkins füleseket eddig vegyes felhasználói vélemény övezte, de a P7 tulajdonképpen alig kifogásolható. Sőt, olyan jól sikerült, hogy ez a termék már a mobil fejhallgatók Bentley kategóriájának is értelmezhető.

Alkalmanként találkozunk B&W hangfalakkal is, de a sok futó kaland után most először töltöttünk el annyi időt Bowers & Wilkins dobozzal, amennyi elég egy kiadós teszthez. Mai cikkünkben az új 600 S2 sorozat legnagyobb álló típusáról, a 683 S2-ről ejtünk néhány szót.

Bowers & Wilkins terméket mindig szívesen tesztelünk, hiszen a kulturált hifi eszköz fogalma náluk többnyire igazi értelmet nyer. A P7 Wireless szép, kellemesen szól, és még kábel sem kell hozzá. Csak nem az utcai kategória királya akar lenni?

Az iPhone 5 bejelentése újabb lépésre kényszerített sok céget, mivel az új generációs mobileszközökre már nem a jó, öreg 30 tűs csatlakozó, hanem a korszerűbb Lightning aljzat került. Az újabb csatolófelület megléte főleg olyan dokkolós hangrendszereknél okoz gondot, ahol sokszor méretbeli adottságok miatt még átalakítót sem használhatunk. Részben ezért, és a vezeték nélküli zenelejátszás népszerűsége miatt került forgalomba néhány hete a B&W Z2, melyet mai tesztünkből Önök is megismerhetnek.

Hogy miként említhető egy mondatban a "léghajó" és a "hangfal"? Fogalmunk sincs, de többek között ez alapozta meg néhány éve a Zeppelin sikerét, hogy az unalmas dobozformától eltávolodva, kis méretből is tudott nagyot szólni. Ezzel máris halványodni látszott a dizájn vs. teljesítmény közti határvonal. Azóta sok idő telt el, és mivel a B&W a fejlődés híve, a Zeppelin Wireless is egy alapos, eredményes fejlesztési folyamat eredménye. És mi tagadás... elképedtünk.

 

Amennyiben Ön sztereó rendszer építés előtt áll és még nem tudja, hogy melyik állványos hangfalat válassza, ebben az esetben javasoljuk ismerje meg a B&W 685 S2 hangsugárzót tesztünk segítségével.

 

Úgy tűnik, hogy a Jamo egyre jobban magára talált az elmúlt pár évben. Ennek nyilván köze van ahhoz a tényhez, hogy már nem önálló, hanem a Klipsch csoport tagja lett, amely a világ egyik legnagyobb és méltán sikeresnek mondható hangfalgyártó cége. A Concert sorozat a dán gyártó elismert hagyományait kívánja magában továbbörökíteni, új formákkal, karcsú megjelenéssel és látványos, jól megtervezett hangszórókészlettel, amiben a fém fáziskúpok nem kis szerepet játszanak. A Concert sorozat második legnagyobb álló hangfalpárja 259999 Ft-ért kapható, ami kedvezőnek tűnik.

Az utóbbi időben felénk áramló szubláda dömpingből mostanáig hiányoztak a hangfalgyártók egyik - ismertsége és népszerűsége miatt - kihagyhatatlan, oszlopos tagjának, a Jamo-nak termékei. Kínálatuk tekintélyes méretű és teljesítményű darabja, a J 112 SUB volt vendégünk pár hétig.

Márkák
Újdonság!

A 30 éves legenda, a Koss Porta Pro fejhallgató immár a mi kínálatunkban is kapható, folyamatosan készleten!

Olvasson bele!
                       Hangfalakra 5 év,multimédiás termékekre és fejhallgatókra 2 év garancia!
Kosár
0 árucikk